• Home
  • Две лъжички сода за хляб решават досаден проблем за 30 секунди

Две лъжички сода за хляб решават досаден проблем за 30 секунди

Обикновената сода за хляб може да реши някои досадни здравословни проблеми буквално за секунди, обясняват лекари във Великобритания.

Британски експерти разказаха в какви случаи содата за хляб може да се използва като „лекарство“, пише изданието Express. „Содата има лечебен ефект в случай на халитоза. Ако забележите появата на неприятна миризма от устата, обърнете внимание на това лекарство “, твърдят лекарите.

Според специалистите много често лошият дъх се причинява от активността на бактериите, натрупани в устната кухина. Можете да се отървете от тях, като използвате домашно изплакване със сода за хляб. За да приготвите тази „отвара“, две до три чаени лъжички сода бикарбонат трябва да се разтворят в чаша топла вода.

Изплакнете устата си с разтвора за поне 30 секунди, преди да го изплюете. „Ако лошият дъх продължава, е необходимо да се консултирате с лекар и да установите причината за него“, отбелязват експертите.

Освен това, добавиха те, содата за хляб има лечебен ефект, ако трябва да се отървете от язви в устата, както и от сърбеж по кожата, пише zdrave.to.

 

Leave A Comment