• Home
  • „Съседът ми ме помоли да спра да се къпя през нощта, тъй като е твърде шумно – поразен съм“

„Съседът ми ме помоли да спра да се къпя през нощта, тъй като е твърде шумно – поразен съм“

Една жена беше шокирана, когато нов съсед се изправи пред нея и я помоли да спре да се къпе през нощта, тъй като е твърде шумно – но тя е решена да не променя рутината си за самообслужване

 

Може да се каже, че грижата за себе си е най-добрата част от деня на човек и е единственото време за освобождаване от тревогите на деня. Една жена, която очаква с нетърпение своята спокойна вечер, беше шокирана, когато съсед се изправи пред нея и я помоли да спре да се къпе толкова късно през нощта.

Въпреки че имаше добри отношения с другите си съседи надолу по улицата, тя беше стъписана, когато се сблъска с нови собственици, които се нанесоха само преди два месеца. Тя обясни: „Аз съм самотен родител на четиригодишно дете, така че вечерите ми са важни за мен. Синът ми си ляга около осем и половина и се събужда в седем всяка сутрин.

 

„Докато се нахраня, сортирам нещата за детската стая, направя пакетирания му обяд, почистя и т.н., вече е девет и половина и обичам да се къпя. Изпразнете водата в банята около десет и половина, след което пропълзяйте в леглото. Това е вероятно три пъти седмично.

„Моя съседка дойде днес и помоли от името на жена си да не се къпя толкова късно вечерта, тъй като тя може да чуе как водата се източва навън в десет и половина.

„Бях шокирана. Казах доста спокойно, че за съжаление не мога да променя часа, в който се къпя, тъй като това е времето, което ми харесва, в който момент той ме попита дали мога „може би да оставя водата от банята във ваната“ до сутринта и тогава го изпразнете“ (което очевидно не мога да направя, защото банята ми ще мухляса).“

Търсейки съвет, тя попита: „Дали съм неразумна да мисля, че трябва да мога да се къпя, когато пожелая?

„Например, не се оплаквам, когато кучето им лае в единадесет през нощта или мога да чуя телевизора им в два през нощта, защото се очаква някакъв шум.

„Знам, всичко това звучи малко нелепо, но всъщност се чувствам неудобно да имам баня вечер сега. Никога през живота си не съм се притеснявал кога се мия!“

Натрупвайки се в коментарите, потребителите на Mumsnet бързо увериха, че жената не е неразумна въпреки опасенията си.

 

Един човек посъветва: „Изобщо не мисля, че сте неразумни – игнорирайте ги.“

Второ написано: „Игнорирайте. Каква огромна буза да ви пита това! Ако той попита отново, кажете му, че телевизорът/кучето ви безпокои редовно, но няма да се оплаквате, защото това е част от живота в непосредствена близост с другите.

Трети се съгласи: „Това е нелепо. Аз съм изцяло за спокойствие и тишина, но те са много ОТТ. Напълно го игнорирайте и определено не коригирайте рутината си за къпане.

„В противен случай те просто ще намерят нещо друго, също толкова дребно, за което да се оплачат.“

Leave A Comment