Българска къща, която събра погледите на целия свят, а като надникнете вътре- няма да повярвате, че това е направено от българин

done

Една невероятна къща в София се превърна в тотален хит в най-популярните сайтове за архитектура и строителство по света.

Фирмата „I/O Architects“ завърши дизайна на уникална къща в София. Еднофамилното жилище е кацнало на хълм, който предлага панорамна гледка към града от една страна и планини, от друга

„Клиентът е български инвестиционен банкер, който имаше две важни изисквания.

Искаше дом, в който може гордо да демонстрира своя класически автомобил, и който в същото време да е удобно малко жилище за семейството му“, казаха архитектите.

Основното ниво побира жилищните площи – дневна, трапезария, кухня и детски кът, както и три спални и две бани. Частично вградено в планински склон, по-ниското ниво на модерния дом се състои от сервизни помещения.

„Чрез поддържане на една проста, но внимателно подбрана палитра от материали и добавяне на приветливи щрихи в щедро пространство, ние сме създали уютен, семейно-ориентиран дом, който е съвременен и комфортен“, заявиха архитектите.

Звездата на дома е ретро автомобил Mercedes, който е изложен в специален атриум.

Информацията е предоставена от „I/O Architects“, фотографии Асен Емилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *