Вземам лист зеле, намазвам с мед и слагам на гърдичките на детето – лекува бронхит и магарешка кашлица, действа за 1 нощ

done

Този компрес помага при лечението на бронхит и магарешка кашлица . Зелето като ферментирала, но и като лечебна храна вероятно е известно отдавна. Дълги години се смяташе за евтина храна, която всеки може да си позволи.

Вярно е, че в прясно състояние той изобилства с огромно количество хранителни вещества, докато по време на готвене много от тях се губят. Въпреки че в по-голямата си част се състои от вода, така че има ниска калоричност, все пак е богат източник на редица микроелементи.

глава зеле

Зелето съдържа много малко калории (около 25 калории на 100 g) и е богато на въглехидрати, протеини, фибри, витамини K, C, B6, B9, манган, калций, калий, магнезий. Този зеленчук също съдържа по-нисък процент витамин А, желязо и витамин В2.

Витамините В6 и В9 са особено важни за метаболитните процеси и нормалното функциониране на храносмилателната система. Зелето също е богато на фибри, както и на антиоксиданти като полифеноли, някои серни съединения и витамин С.

Антиоксидантите предпазват тялото от вредните ефекти, които свободните радикали могат да причинят. Свободните радикали са молекули с повече или по-малко електрони в орбиталите, което ги прави нестабилни.

Това означава, че те са много активни. Едно от най-добрите природни средства за лечение на бронхит и магарешка кашлица е компресът от зелеви листа с мед , тази комбинация е мощно лекарство за кашлица . Можете да прочетете лекарството по-долу:

 

зеле с мед лечение

Няма ограничения за употребата на това лекарство. Може да се използва както от деца, така и от възрастни. Всичко, от което се нуждаете, са 2 съставки: 1 глава зеле и мед. Приготвяне на лекарството: Бавно издърпайте лист от главата на зелето.

зелев лист

Листът трябва да се постави във вряща вода за няколко минути (предварително зелето трябва да се измие добре). След като престои, листът ще омекне и ще стане топъл. Намажете едната страна на листа с мед.

Намазаната страна се поставя директно върху гърдите, а над зелето се поставя найлонов плик и отгоре се покрива с шал или кърпа. Ако кашлицата е хронична, ще ви трябват 2 зелеви листа.

зелев лист с мед

Едното листо се поставя върху белите дробове, а другото на гърба в областта на белите дробове, от двете страни. Фиксира се с найлонов плик и кърпа/шал и се оставя да подейства за една нощ. На сутринта избършете кожата с влажна кърпа или разтрийте мястото, където са били поставени превръзките.

компрес бронхит

Ако имате първоначален бронхит, ефектът от лекарството ще бъде видим след първата употреба. Лечението се провежда 5 вечери подред и скоро няма да имате болка от хроничната кашлица.

Активните съставки на меда и зелето, както и топлината, която се постига чрез увиване, допринасят за лечението на кашлица и облекчаване на възпалителния процес. Можете също да замените меда с топло рициново масло или да го използвате последователно при лечението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *