Продавам вила край морето-Цена: 1 лев -Защо? – Отговорът ще ви изненада много!-Наскоро загубих съпруга си

done

Ето една колкото любопитна, толкова и поучителна история, която няма как да не споделим с вас.

„ Аз съм един бездомник и сега ще ти разкажа историята на живота си. Вървя си аз един ден по улиците, умислен от къде да изкарам пари за да доживея утрешния ден.

Вървя умислен и чета обява: „Продавам вила на морето, цена 1 лев“, и си мисля, че това е поредната подигравка на богатите към бедните.

Подминавам, но нещо все ме караше да гледам от двете страни на улицата. След тази обява имаше още и още, които имаха същото съдържание. Не се стърпях, реших да намеря вилата и да видя за какво става въпрос.

Звучеше ми като подигравка или измама, но нещо ми подсказваше, че трябва да проверя. Звъннах на звънеца и ми отвори една дама, цялата в черно. Попитах я за обявата, а тя любезно ми предложи да разгледам къщата и каза, че всичко е съвсем реално.

Държах точно 1 лев в моя джоб. Реших, че това ще е сделката на живота ми. Любопитството ме глождеше и зададох въпрос:

– Всичко е много хубаво, но защо продавате къщата и то за такива смешни пари, та тя е великолепна?

Отговорът, който получих, не беше сред очакваните:

– Господине, наскоро загубих съпруга си. След отваряне на завещанието, беше написано, че вилата трябва да се продаде и парите от нея да се преведат по банковата сметка на любовницата му. Предполагам ще ме разберете, че волята на починал човек е закон. Тази обява седи в продължение на 6 месеца. Вие сте първият и единствен човек, който откликна на нея. Елате утре, ще уведомя адвоката си и ще оправим въпроса с документите.

Поуката от моята история? Понякога, за да достигнеш звездите, трябва някой да ти подаде ръка. Трябва да си отваряш повече очите. Животът дава шанс на всички, а нашата задача е да го сграбчим и да не се оплакваме.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *