Уникален сироп от кока кола и лукчета за кашлица

done

Уникален сироп от кока кола и лукчета за кашлица

„Когато сиропите не помагат, опитайте да прогоните кашлицата с изпитан сироп от кока кола и лукчета“

кока кола – 500 мл
билкови лукчета – 1 паке

 

Обелете обвивката на лукчетата и ги поставете в метален съд.

Налейте колата и поставете на котлона да заври, варите на бавен огън при непрекъснато бъркане до разтопяване на лукчетата. Оставете лекарството да се охлади и го налейте в стъклено шише, съхранявайте в хладилник.

Пийте от сместа за възрастни по 1 с.л. три пъти на ден, задължително 20 минути преди хранене, а за деца по 1 ч.л.

След втория ден, кашлицата ще остане само спомен. Сиропът се пие една седмица, за да е пълен ефектът от лечението.

 

 

Колкото и невероятно да ви звучи бихте могли да използвате кока кола и пакет лукчета за лечение на кашлица.

Малки и големи страдат най-често от простудни заболявания, като настинка, грип, бронхити, ангина и други. Всяко едно от тези заболявания се характеризира с разнообразни симптоми, като едни от най-често проявяващите се са болки в мускулите и гърлото , запушен нос , повишена температура, главоболие , отпадналост , умора и други.

Общият симптом за тези заболявания е кашлицата, която може да бъде влажна и суха. Често тя е множко упорита и не ни позволява да си поемем спокойно дъх. Все пак не бива да подценяваме този симптом (кашлицата), защото тя ни спомага за изхвърлянето на натрупаните секрети.

Лукчета и кола за лечение на кашлица

За да се преборите с упоритата кашлица, която не ви позволява да мигнете ви предлагаме домашен лек от кока кола и лукчета. Може би това ви звучи невероятно, но илача действа благоприятно на организма, като облекчава симптома, спира болката и спомага за отхрачването.

Макар, че за кока колата има много негативни мнения, приемана в допустими количества тя спомага за успешното лечение на кашлица. Повечето хора са на мнение, че газираната напитка много вредна и има разяждащо действие, но благодарение на кофетина, който съдържа, тя има успокояващ ефект.

Рецептата с кока кола и лукчета, която се използва за лечение на кашлица е следната – нужен ви е един пакет лукчета, които ще обелите от обвивката и ще поставите в тенджера. Тях ще залеете с 300 милилитра кока кола. Домашният лек се поставя на котлона и се изчаква да заври. Разбърквайте често, докато лукчетата се разтопят напълно. Имайте в предвид, че лека лепне много по дървената лъжица, затова трябва да сте търпеливи и да разбърквате почти непрекъснато. След готовност домашното лекарство за лечение на кашлица се оставя да изстине на стайна температура. От сместа се взима 3 пъти на ден, задължително преди консумацията на храна (около 30 минутки). Възрастните приемат от домашният лек по 1 супена лъжица, а децата по една чаена лъжичка. След двудневен прием кашлицата ще бъде облекчена и намалена до минимум.

Съхранявайте домашният сироп за лечение на кашлица от лукчета и кока кола в стъклено бурканче или шишенце, която ще приберете на хладно в хладилника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *