Шип в петата: Как да се отървете от болката? Споделям ви рецептата на моята свекърва!

done

Шип в петата: Как да се отървете от болката? Споделям ви рецептата на моята свекърва!

Болка в петата се появява често заради шип, който представлява изпъкналост върху костта на петата. Счита се за реактивна костна неоплазма поради хронично механично претоварване, която се възпалява при ходене и след това причинява болка.

По-често се среща при възрастни хора и хора, които стоят изправени дълго време заради професията си. Характеризира се със силна болка в средата на петата, която не позволява натоварване. Болезнените симптоми се появяват при първите стъпки след сън или при твърде дълго стоене, като се появяват в областта на петата или по вътрешната й повърхност.

Болката в петата може да бъде непоносима.

Най-простото лечение за болка в петата е бавно, няколко пъти на ден, да се повдигате на пета, което увеличава кръвообращението и калциевия метаболизъм, предотвратявайки отлагането на соли.

При силна болка помагат картофените компреси.

Картофите трябва да се измият и настържат заедно с обелката. Нанесете сместа върху марля и след това върху болното място. Увийте с найлонова торбичка и обуйте чорапи. Сменяйте компресите ежедневно. Продължителността на лечението е 7-8 дни.

Компреси с мед и сол

Смесете мед и сол в съотношение 1:1 и нанесете на възпаленото място. Отгоре сложете парче марля, залепете с лепенка и увийте с найлонова торбичка. Обуйте си чорапите и си легнете.

Лечебна тинктура с аспирин

Натрошете 10 таблетки аспирин на прах и залейте с 250 мл 70% медицински спирт и оставете да престои 1-2 дни.Всяка вечер разклащайте тинктурата и потапяйте в нея парче сгъната марля.Поставете превръзката на петата, увийте с найлонова торбичка и обуйте чорап. Оставете за една нощ.Измийте на следващата сутрин с вода, избършете и нанесете малко мазен крем за крака.

След 10 процедури стъпалата и петите ще бъдат почистени от грубата кожа.

Между другото, можете да почистите ходилата си с пемза и след това да нанесете крема.

С тази тинктура може да лекувате и разширени вени. След втриване болката изчезва незабавно.

Може да се използва за компреси при остеохондроза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *